«Газпром» виходить із західних бірж на вимогу Кремля — подробиці

Читать на русском
Газпром став першою російською компанією, яка покидає західні біржі на вимогу Кремля, після поправок до законодавства рф.
фото: Інтерфакс

Після ухвалення поправок до законодавства рф «Газпром» став першою компанією, яка проводить делістинг із західних бірж для переходу на російську.

Про це повідомляє російський Інтерфакс, з посиланням на заяву компанії.

Зазначається, що, «Газпром» направив до The Bank of New York Mellon заяву про розірвання депозитної угоди. Тепер він зобов'язаний надіслати власникам розписку повідомлення про закриття програми ADR. Особи, що володіють розписками компанії на 27 квітня, зможуть конвертувати їх у прості акції ПАТ. Власники розписок отримають право на отримання дивідендів лише після конвертації у локальні акції.

Європейські країни продовжать платити за російський газ у євро – ПєсковЄвропейські країни продовжать платити за російський газ у євро, згідно з укладеними контрактами.

Також 29 квітня компанія повідомила Управління фінансового нагляду Британії про намір скасувати лістинг депозитарних розписок на Лондонській фондовій біржі. Компанія направила заяви на Лондонську та Сінгапурську фондові біржі про делістинг не пізніше ніж через 20 робочих днів.

Раніше президент країни-агресора владімір путін підписав закон, який зобов’язав всі російські компанії провести делістинг з іноземних бірж та розмістити свої акції на російських. Закон передбачав виключення – уряд країни все ж міг дозволити обіг акцій на іноземній біржі.

Як зазначається, «Газпром» звернувся до російського уряду з таким запитом, але 28 квітня йому відмовили.

Нагадаємо, що Вірменія почала платити за російський газ в рублях.

Раніше ми повідомляли, що перша країна з Євросоюзу повністю відмовилась від російського газу.

Також нагадаємо, що Польща і Болгарія заявили про припинення поставок російського газу. Пізніше це підтвердили у «Газпромі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: