Ще одна країна Євросоюзу відмовилася платити за російський газ рублями

Читать на русском
Чехія і Польща домовилися створити групу для реагування на припинення постачання нафти з країни-агресора.
Reuters

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що його країна не буде оплачувати російський газ рублями. Він додав, що спільно з Польщею буде створена група для реагування на припинення постачання нафти з росії.

Про це йдеться у брифінгу Фіала і прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

«Чехія не збирається піддаватися шантажу росії», - сказав чеський прем'єр про можливість оплачувати російський газ рублями.

Кулеба звернувся до ЄС: плата за газ у рублях буде допомогою у вбивстві українцівУ Міністерстві закордонних справ звернулися до країн Євросоюзу з попередженням не купляти російських газ за рублі.

Він додав, що ті країни і компанії, які погоджуються на ультиматум росії, роблять помилку. Згідно з його словами, оплата газу рублями - це порушення санкцій ЄС.

Фіала також зазначив, що Чехія і Польща домовилися створити групу для реагування на припинення постачання нафти з країни-агресора. Він уточнив, що Прага і Варшава допускають такий сценарій і готуються до нього.

Нагадаємо, що великі енергетичні компанії з Німеччини, Австрії, Угорщини та Словаччини планують відкрити рублеві рахунки в Газпромбанку, щоб оплачувати російський газ рублями, як того вимагає кремль.

При цьому, десять європейських компаній вже відкрили рахунки для оплати газу в рублях.

Напередодні стало відомо, що найбільша енергокомпанія Данії відмовилась платити за газ рублями.

Також нагадаємо, що Польща і Болгарія заявили про припинення поставок російського газу. Пізніше це підтвердили у «Газпромі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: