У «Газпромі» підтвердили припинення постачання газу до Польщі та Болгарії

Читать на русском
Газпром підтвердив, що припинив постачання газу до Польщі та Болгарії через те, що країни не розплатилися у рублях.

У російському монополісті «Газпромі» підтвердили, що повністю призупинили постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) та PGNiG (Польща) через неоплату в рублях.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

«Станом на кінець робочого дня 26 квітня «Газпром експорт» не отримав платежі за постачання газу у квітні від цих компаній «Булгаргаз» (Болгарія) та PGNiG (Польща) у рублях, відповідно до указу президента рф …», – йдеться у заяві.

Припинення поставок газу до Польщі та Болгарії стане аргументом на користь газового ембарго – ЧехіяНа думку прем'єр-міністра Чехії, ситуація, що склалася - прекрасний аргумент на користь того, чому потрібно терміново зживати залежність від російського газу

«Газпром» призупинив постачання газу з 27 квітня «і до моменту здійснення оплати відповідно до порядку, встановленого указом».

«Болгарія та Польща є транзитними державами. У разі несанкціонованого відбору російського газу з транзитних обсягів до третіх країн, постачання для транзиту буде скорочено на цей обсяг», – додали в компанії.

Нагадаємо, напередодні Польща та Болгарія отримали від «Газпрому» заяву про припинення постачання газу.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що росія розпочала політику газового шантажу Європи та хоче посіяти розкол серед союзників.

Водночас у Євросоюзі поки що немає єдиної позиції щодо зупинки імпорту нафти та газу з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: