Ціна на газ для людей та критично важливих підприємств залишиться без змін — Шмигаль

Читать на русском
Стабільна робота енергетичного сектору залишається пріоритетним завданням для держави, зазначив очільник українського Уряду.
Кабмін

Укрраїнський Уряд ухвалив рішення залишити ціни на газ для населення та критично важливих підприємств без змін.

Про це під час засідання уряду сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на урядовому порталі.

Як зазначив український прем'єр, стабільна робота енергетичного сектору залишається пріоритетним завданням для держави.

«Сьогодні приймаємо рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Жодного підвищення. 8 грн за куб, як і було. Пільгова ціна буде діяти й для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави», — підкреслив Шмигаль.

При цьому, повідомляється, що окремим рішенням Уряд також рекомендує місцевим органам влади й комунальним підприємствам на час дії воєнного та надзвичайного стану в Україні не підвищувати тарифи на комунальні послуги.

«Тарифи для людей не мають зростати. Але ми також закликаємо українців продовжувати платити за комунальні послуги, аби у підприємств була можливість здійснювати ремонти й платити заробітні плати працівникам», — зазначив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Шмигаль не виключає падіння ВВП України на 50 відсотків. Україна вже понесла від війни загальний збиток, який перевищує 500 млрд доларів, і сюди входять найрізноманітніші втрати.

Раінше ми повідомляли, що Шмигаль оцінив витрати на відновлення України після війни.

Також нагадаємо, що Кабмін виділив кошти вимушеним переселенцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: