Припинення поставок газу до Польщі та Болгарії стане аргументом на користь газового ембарго – Чехія

Читать на русском
На думку прем'єр-міністра Чехії, ситуація, що склалася - прекрасний аргумент на користь того, чому потрібно терміново зживати залежність від російського газу
Петро Фіалаdenikn.cz

Припинення росією поставок газу до Польщі та Болгарії в порушення раніше підписаних контрактів є вагомим аргументом за введення проти рф газового ембарго.

Про це написав прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала 26 квітня у своєму Twitter.

«російська федерація вирішила припинити постачання газу до Польщі. Таким чином, росія загострює ситуацію і порушує діючі договори. Це ще один доказ того, що ми повинні поступово позбутися залежності від російського викопного палива» - написав він.

Нагадаємо, в росії почали шантажувати Європу газом. Так, 26 квітня Польща і Болгарія отримали від російського газового монополіста «Газпром» заяву про те, що з 27 квітня в обидві країни припиняється поставка російського газу.

Нагадаємо, 31 березня президент росії володимир путін підписав указ про переведення розрахунків за газ в рублі з «недружніми країнами». Але в підсумку майже всі покупці газу з Європи відмовилися грати за правилами кремля - тільки васальна Білорусь і Вірменія погодилися виконати путінську вимогу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: