Зеленський та Макрон провели телефонну розмову: про що говорили та що обіцяв президент Франції

Читать на русском
Лідери країн поговорили про оборонну співпрацю та взаємодію на шляху України до членства в ЄС.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 30 квітня, провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це український лідер повідомив у Твіттері.

«Говорили про оборонну співпрацю, взаємодію на шляху України до членства в ЄС. Вдячні за гуманітарну допомогу, готовність лікувати наших воїнів. Цінимо рішення продовжити роботу французької місії з розслідування злочинів рф», - написав президент.

У МЗС прокоментували заяву Макрона щодо геноциду та «братніх росіян»У Міністерстві закордонних справ України розчаровані заявою французького президента про відсутності геноциду українців.

Водночас, за інформацією французьких ЗМІ, Макрон у розмові із Зеленським підтвердив бажання активно працювати над відновленням суверенітету та територіальної цілісності України. Він також нагадав про готовність Франції зробити свій внесок в угоду про гарантії безпеки України.

Також президент Франції пообіцяв «посилити підтримку України оборонним озброєнням та гуманітарною допомогою». Раніше в Україну вже було відправлено 615 тонн вантажів.

Макрон пообіцяв, що місія французьких експертів сприятиме збиранню доказів для забезпечення роботи міжнародного правосуддя щодо злочинів, скоєних під час вторгнення росії.

Нагадаємо, що конституційна рада Франції в середу, 27 квітня, затвердила офіційні результати президентських виборів, які завершилися перемогою чинного глави держави Еммануеля Макрона.

Раніше Зеленський висловився щодо переговорів Макрона з путіним.

Також нагадаємо, що Макрон висловився на підтримку ембарго на російський газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: