У МЗС прокоментували заяву Макрона щодо геноциду та «братніх росіян»

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України розчаровані заявою французького президента про відсутності геноциду українців.

Міністерство закордонних справ України розчароване, що президент Франції Еммануель Макрон не наважився назвати злочини росії в Україні геноцидом.

Відповідний коментар надав «Українській правді» речник МЗС Олег Ніколенко.

«Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує. Україна та Росія історично близькі з об'єктивних причин, але міф про два братських народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за 8 років вбили 14 тисяч українців», – сказав Ніколенко.

За його словами, міф про братні народи остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому. «Братній» народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого «братнього» народу. До звірст проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги», – наголосив речник МЗС.

Ніколенко наголосив, що зараз «немає ні моральних, ні реальних підстав вести розмови про «братні» зв'язки російського та українського народів».

Нагадаємо, Джо Байден уперше заявив, що росія вчиняє геноцид в Україні.

Раніше термін «геноцид» вживав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, коли коментував злочини, скоєні російською армією у Бучі, Ірпені та інших передмістях Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: