Арестович дав прогноз, як далі розвиватиметься війна в України

Читать на русском
Як зазначив представник ОПУ, якщо цей цикл провалиться, то можлива ще одна спроба десь у жовтні.

Активна фаза війни росії проти України почне загасати максимум через три тижні. Подальший розвиток подій залежить від мирних перемовин з країною-агресором.

Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів в інтерв'ю для видання «Медуза».

«Через два, максимум три тижні активна фаза бойових дій загасає. Вони до 9 травня оголошують якісь проміжні перемоги, кажуть, що завдання виконане, і пропонують вступити в переговори. Причому голосно починають кричати, що народ Донбасу вони захистили, проти України ніколи нічого не мали, забувши свої слова, що вони нас збиралися денацифікувати за 72 години», - зазначив він.

Арестович розповів про зусилля окупантів на напрямку Слов‘янськ–КраматорськВорог проводить активні штурмові пошукові дії – шукає слабкі місця в українській обороні, щоб зосередити на них основний удар.

Згідно з його словами, далі все залежить про те, чи піде Україна на мирні переговори чи ні, оскільки народ вимагає вигнати окупантів.

«Але наша позиція дуже жорстка, я не знаю, чи піде на неї росія. А якщо не піде, це буде позиційна війна - з ударами артилерії, з рейдами спецназу, маленька і тактична... Росія спробує накопичити ще резерви, щоб періодично робити якийсь напівнаступ. І десь до кінця серпня вони можуть спробувати ще кудись там наступати. Це буде як операція на сході», - підкреслив Арестович.

Як додав представник ОПУ, якщо цей цикл провалиться, то можлива ще одна спроба десь у жовтні.

«А далі все залежить від того, як будуть діяти санкції, чи будуть вводити нові і як буде йти в Україну західна допомога. Так може і до Нового року йти. Треба розуміти, що це вже не буде активною війною...Але всі майбутні операції все одно будуть менші, ніж ця. Вже сил не вистачає на такі речі», - зазначив Арестович.

Нагадаємо, що Арестович розповів, чого чекати після битви за Донбас.

При цьому, російські війська намагаються виконати одразу чотири завдання.

Раніше Арестович пояснив, що саме слід зробити для деблокади Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: