У рф залишиться три шляхи: Арестович розповів, чого чекати після битви за Донбас

Читать на русском
Бій української армії та російських військ за території Донбасу визначить третю фазу війни. Після цієї битви у росії буде не так багато варіантів.

Бій української армії та російських військ за території Донбасу визначить третю фазу війни. Після цієї битви у росії буде не так багато варіантів дій і, швидше за все, Москва вибере переговори.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович під час відеозвернення у вівторок, 19 квітня.

Росія ризикує повторити свої грубі помилки, якщо спробує «перемогти Україну до 9 травня» – BloombergЯкщо російська армія форсуватиме наступ, щоб здобути хоч якусь перемогу в Україні 9 травня, то ризикує повторити свої помилки.

«Ця битва хоч і важлива і доля її визначить третю фазу війни, ця фаза буде такою ж провальною, як і перша фаза. За співвідношенням сил і засобів вона не дозволяє вирішити завдання, що поставили їх. Єдине, чим це виправдано з їхнього боку, це політична воля, яка змушує їх військових гнати вперед і нездатність їх військових пояснити, що вони не можуть виконати цілі, які перед ними поставлені», - сказав він.

За прогнозом Арестовича, росія під час битви на сході України витратить останні оперативні резерви. Після цього армія росії буде здатна тільки на тактичні дії. Загалом для окупантів залишиться три шляхи.

«У них три виходи: ставати в оборону, намагатися підкріплювати її політичними оголошеннями якихось херсонських народних республік чи йти. Ще можливі мирні переговори. Я думаю, що підуть мирними переговорами, вони намагатимуться домовитися, обдурити нас і зробити вигляд, що так все від початку і планувалося, що адмінкордон так званих «ЛНР» та «ДНР» це і є те, до чого все йшло», – додав він.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли, як розпочався наступ на Донбас і яка зараз ситуація на фронті.

За словами Арестовича, новий наступ російських окупантів на Донбасі переслідує відразу чотири задачі.

Раніше експерти розповіли, з якими складнощами зіткнеться армія росії при новому наступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: