Арестович розповів про зусилля окупантів на напрямку Слов‘янськ–Краматорськ

Читать на русском
Ворог проводить активні штурмові пошукові дії – шукає слабкі місця в українській обороні, щоб зосередити на них основний удар.

Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати основні бойові зусилля на напрямку Слов‘янськ – Краматорськ на Донеччині та намагаються розвивати наступ у напрямку Гуляйполя Запорізької області.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив під час брифінгу.

«Триває 59-та доба російсько-української війни. Протягом доби воєнно-політична обстановка навколо України суттєво не змінилася. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов‘янськ – Краматорськ та намагається розвивати наступ у напрямку Гуляйполя», – сказав Арестович.

Згідно з його словами, ворог проводить активні штурмові пошукові дії – шукає слабкі місця в українській обороні, щоб зосередити на них основний удар. Однак радник керівника ОП зазначив, що вже шосту добу поспіль ворогу це не вдається.

Деблокада Маріуполя обов'язково відбудеться – АрестовичРобота над підготовкою контрнаступу активно і щільно ведеться. Є надія на те, що місто вдасться деблокувати та звільнити

Арестович додав, що на цих напрямках російські війська наразі перегруповуються.

«Ну, будемо чекати результати цього перегрупування. Щось мені підказує, що вони будуть невтішні для противника», – підкреслив він.

Водночас представник Офісу Президента повідомив, що на Харківщині Збройні сили України внаслідок вдалого контрнаступу звільнили три населені пункти.

При цьому, він розповів, що на Херсонському напрямку противник намагається вийти на адміністративні кордони Херсонщини.

«Я так бачу, що російський командувач генерал Дворніков жене свої війська вперед, навіть попри дуже несприятливі умови, що відображається на втратах, яких зазнає противник», – зазначив Арестович.

Нагадаємо, що Арестович заявив про знищення командного пункту росіян на Херсонщині.

Раніше він повідомляв, що окупанти поновили авіаудари по «Азовсталі» та спробують піти на штурм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: