Арестович розповів про втрати російських окупантів за останню добу

Читать на русском
Збройні сили України на території Донецької та Луганської області відбили десять атак російських окупантів.
5 канал

Радник глави офісу президента Олексій Арестович озвучив втрати окупантів за останню добу, а також дав черговий прогноз, на скільки затягнеться активний наступ ворога на Донбасі.

Про це він розповів у ефірі «24 каналу».

Він повідомив, що на території Донецької та Луганської області ЗСУ відбили десять атак російських окупантів.

«12 танків знищено, 28 одиниці броньованої техніки, одну артилерійську систему. І в цілому по Україні знищено 9 повітряних цілей: один літак, один вертоліт, 6 БПЛА і крилата ракета», – сказав Арестович.

У рф залишиться три шляхи: Арестович розповів, чого чекати після битви за ДонбасБій української армії та російських військ за території Донбасу визначить третю фазу війни. Після цієї битви у росії буде не так багато варіантів.

Також він розповів, що ЗСУ знищили танкову роту окупантів і батальйонний комплект техніки.

«В одиницях особового складу знищили 600 осіб, а по техніці вже відомі цифри. Вони там зібрали десь 30 БТГ, але ми в добу виводимо по половинці або по навіть по батальйону. Вистачить десь на два тижні цієї всієї історії або навіть менше», – додав він.

Водночас, Арестович назвав можливий сценарій війни в Україні.

«Сценарій цілком може бути такий: до 9 травня вони (окупанти - ред.) здохнуть, не зможуть активно наступати, а може це буде й раніше. А далі позиційна війна і десь до липня ми будемо їх потрохи знищувати на нашій землі», - розповів він.

Згідно зі словами Арестовича, при такому сценарії керівництво рф стане «шовковим» та піде на переговори. Він не виключає, що окупанти погодяться «забратися» щонайменше на позиції, які були до 23 лютого. Однак, головна умова для цього - надання Україні достатньої кількості зброї, насамперед далекобійної артилерії.

«Якщо цього не буде - це буде позиційна «метушня», дуже довга і складна для обох сторін», - пояснив представник ОПУ.

За даними Генштабу втрати російської армії в Україні наблизилися до 21 тисячі вбитих.

Нагадаємо, що Арестович відреагував на заяву Пентагону щодо передачі бойових літаків.

Напередодні Арестович пояснив, що слід зробити для деблокади Маріуполя.

Також він зазначив, що спроби ворога в ніч на вівторок, 19 квітня, просунуться на сході України не мали успіху, адже росіянам протистоять найбоєздатніші підрозділи ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: