В ISW прогнозують, що російські війська захоплять Маріуполь наступного тижня

Читать на русском
В Інституті вивчення війни вважають, що російські війська можуть захопити Маріуполь наступного тижня.

Російські війська, найімовірніше, захоплять Маріуполь наступного тижня.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Ствердження росії про масову капітуляцію українців у Маріуполі, швидше за все, неправдиві, але 13 квітня російські війська змусили українські війська залишити металургійний завод імені Ілліча в північному Маріуполі, що ще більше стисло два осередки українських захисників, що залишилися. Російські війська, найімовірніше, захоплять Маріуполь наступного тижня», – вважають аналітики.

В Інституті також заявили, що російські війська продовжують вести обмежені наступальні операції на ізюмському та сєверодонецькому напрямках, і ще не розпочали ширшу наступальну кампанію.

Нагадаємо, вчора в Генштабі повідомили, що російські окупанти ведуть наступ у районі металургійного комплексу «Азовсталь» та морського порту Маріуполя.

Також стало відомо, що підрозділи 36-ї бригади морської піхоти внаслідок складного маневру змогли з'єднатися з полком «Азов».

За інформацією радника мера Маріуполя, окупанти планують провести «зачистку» центру міста від руїн і тіл загиблих мирних жителів, щоб провести там парад 9 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: