Новий пакет допомоги від США: Україна отримає озброєння та 500 млн економічної підтримки

Читать на русском
Джо Байден оголосив, що США виділяють Україні 800 млн доларів допомоги з безпеки та 500 млн прямої економічної допомоги.
Getty Images

США надають Україні додатковий пакет допомоги. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги.

Про це сьогодні оголосив президент Джо Байден, повідомляє CNBC.

Росія закликала США припинити озброювати Україну, погрожуючи «непередбачуваними наслідками» – WPРосія направила США офіційну дипломатичну ноту із вимогою припинити постачання озброєння в Україну. Експерти вважають, що російські війська можуть атакувати конвої НАТО.

«Сьогодні я оголошую про виділення 800 мільйонів доларів на подальше посилення здатності України вести бойові дії на сході, в районі Донбасу. Цей пакет включає важке артилерійське озброєння, десятки гаубиць і 144 тисячі набоїв до цих гаубиц», – повідомив американський лідер.

Байден зазначив, що він вичерпав свої повноваження щодо використання коштів, які Конгрес санкціонував для України, і наступного тижня надішле законодавцям запит на додатковий бюджет.

«Тепер росія почала і переорієнтувала свою кампанію із захоплення нової території на сході України, і зараз ми перебуваємо в критичному тимчасовому проміжку, коли вони збираються підготувати ґрунт для наступного етапу цієї війни», – додав Байден. За його словами, США та союзники «діють якнайшвидше», щоб надати зброю українським військовим.

Нагадаємо, попередній пакет військової допомоги Україні, також на 800 млн доларів, Штати виділили Україні 13 квітня.

6 квітня Сенат США ухвалив закон про ленд-ліз для України – програми, яка дозволить Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та іншу допомогу Україні в умовах війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: