Більше артилерії і сім літаків зі зброєю: США нарощує обсяг військової допомоги Україні

Читать на русском
У найближчі 24 години очікується прибуття до Європи ще семи рейсів військово-транспортних літаків США, в яких знаходитиметься військова допомога для України
Ілюстративне фотоtwitter.com

Після зустрічі світових лідерів 19 квітня США прийняли рішення, що у якості військової допомоги для боротьби з російським вторгненням Україна отримає значно більшу кількість артилерії.

Про це заявив після зустрічі президент США Джозеф Байден, повідомляє американський телеканал CNN.

Так, на запитання журналістів, чи планують США значно збільшити кількість артилерії, що поставляється в Україну, Байден відповів ствердно.

Війна в Україні: які країни допомагають найбільшеСША лідирують за загальною сумою допомоги, наданої Україні під час війни. Водночас Естонія надала найбільшу допомогу у співвідношенні до власного ВВП.

При цьому в найближчі 24 години очікується прибуття в Європу ще семи рейсів військово-транспортних літаків США, в яких буде знаходитися військова допомога для України. Чиновник Пентагону, який давав коментар виданню, сказав, що важко сказати, коли конкретно наземний транспорт доставить вантажі в Україну, але додав, що це буде досить швидко.

«У наступні 24 години ми очікуємо, що буде більш ніж пів дюжини, а можливо, сім рейсів зі Сполучених Штатів з різною кількістю матеріалів з затвердженого минулого тижня пакету в розмірі 800 мільйонів доларів» - запевнив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон після зустрічі світових лідерів 19 квітня заявив, що Україну потрібно зміцнити так, щоб росія більше ніколи не посміла напасти.

Румунія має намір передати Україні партію летальної зброї зі своїх резервів Міноборони. Для цього довелося внести поправки в законодавство, щоб поставляти озброєння не тільки країнам НАТО, а й потенційним союзникам Альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: