Байден оголосив про нову військову допомогу Україні: він виділить ще 800 млн доларів

Читать на русском
Байден зазначив, що стабільне постачання зброї від західних союзників зіграло критично важливу роль у тому, щоб Україна могла успішно чинити спротив російському вторгненню.
Джо БайденSputnik

США надають новий пакет безпекової допомоги Україні обсягом 800 млн доларів.

Про це йдеться в офіційній заяві керівника Білого дому.

Як зазначається, президент США Джо Байден у телефонній розмові повідомив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, що Вашингтон надасть Україні додаткову військову допомогу на 800 млн доларів. У тому числі бронетехніку і вертольоти.

«Я щойно говорив з президентом Зеленським та розповів йому, що моя адміністрація санкціонує надання Україні додаткової зброї, боєприпасів та іншої допомоги в галузі безпеки на 800 млн доларів», - йдеться у заяві.

Згідно з його словами, новий пакет військової допомоги буде містити в собі багато з уже наданих США високоефективних систем озброєнь, а також нові можливості, адаптовані до більш широкого наступу, який росія може почати на сході України.

Єрмак розповів перші подробиці візиту Джонсона в УкраїнуЄрмак повідомив, що регулярно спілкується з радниками Джонсона і підкреслив, що візит британського прем'єра був не спонтанний.

Серед нових можливостей у Білому домі відзначили артилерійські системи і снаряди до них, а також бронетранспортери. Байден також схвалив передачу Україні додаткових вертольотів.

Він зазначив, що стабільне постачання зброї від західних союзників зіграло критично важливу роль у тому, щоб Україна могла успішно чинити спротив російському вторгненню.

«Це допомогло забезпечити, щоб путін програв з початковим військовим задумом - підкорити і контролювати Україну. Ми не можемо зменшити зусилля зараз. Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу», - підсумував президент США.

При цьому, за даними джерел Politico, США не планували включати гелікоптери до нового пакету військової допомоги Україні. У ході телефонної розмови Зеленський попросив Байдена про це і він погодився.

Нагадаємо, напередодні Байден уперше заявив, що росія вчиняє геноцид в Україні. До цього президент США утримувався від такої оцінки.

Раніше ми повідомляли, що британський прем'єр Джонсон домовився з Байденом щодо посилення тиску на рф.

Також нагадаємо, що Бундестаг схвалив постачання Україні важкої військової техніки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: