П'ятдесят шоста доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
Противник здійснив перегрупування військ на Ізюмському напрямку. У районі села Дібровне ворог проводив наступальні дії, має частковий успіх.

На Слобожанському напрямку російські загарбники посилюють армійську авіацію біля державного кордону України. На Харківщині ворог відступив від кількох населених пунктів.

Про це Генеральний штаб Збройний сил України повідомляє у зведенні.

Зазначається, що станом на 18:00 минулої доби, 20 квітня, російські війська намагаються продовжувати наступ у східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

Загарбники активізували застосування оперативно-тактичної авіації та ведення повітряної розвідки, завдають систематичних авіаційних ударів по військових і цивільних об’єктах, зокрема застосовують літаки дальньої авіації.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

Згідно з даними Генштабу, зберігається ймовірність ракетних ударів підрозділами повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України з використанням аеродромної мережі та повітряного простору республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ознаки формування противником наступального угруповання не виявлені. Охорона спільної з Україною ділянки кордону здійснюється підрозділами ворога в посиленому режимі.

На Слобожанському напрямку російські війська посилюють угруповання армійської авіації поблизу державного кордону України.

На території Бєлгородської області завершене обладнання вертолітних злітно-посадкових майданчиків, де зосереджені понад 90 ударних і багатоцільових вертольотів.

Загарбники продовжують часткове блокування Харкова, намагаються здійснювати вогневе ураження українських підрозділів та об’єктів критичної інфраструктури.

Встановлено, що противник здійснив перегрупування військ на Ізюмському напрямку. У районі села Дібровне ворог проводив наступальні дії, має частковий успіх.

У районі Старої Гнилиці наступ успіху не мав. Так, у результаті вогневого ураження війська рф зазнали втрат та відійшли.

РФ втратила половину батальйонних тактичних груп, які мала на початку вторгнення в Україну – генерал СШАГенерал США заявив, що в росії залишилося лише 50 відсотків від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку вторгнення.

Не мала успіху також спроба взяття під контроль населеного пункту Довгеньке. Противник із втратами відступив. Як особливість, відзначено дії ворога на зазначеному напрямку у військовій формі українського зразка.

Згідно з інформацією Генштабу, російські війська продовжують поповнювати запаси матеріально-технічних засобів з території рф.

Триває перекидання додаткових підрозділів ворога. Так, на залізничній станції Куп’янськ-Сортувальний зафіксоване розвантаження ешелону з озброєнням і військовою технікою та переміщення артилерійських підрозділів.

На Донецькому й Таврійському напрямках противник здійснює розвідку маршрутів висування та підготовку до подальших наступальних дій у напрямку міста Лиман і виходу на Слов’янськ з північного сходу.

Загарбники продовжують нарощувати угруповання військ на зазначеному напрямку. Зокрема з території рф переміщені підрозділи зі складу 90-ої танкової дивізії, 41-ої загальновійськової армії та 232-ої реактивної артилерійської бригади Центрального військового округу.

За даними Генштабу, батальйонна тактична група зі складу 150-ої мотострілецької дивізії втратила боєздатність та виведена в район відновлення.

Ворог намагався закріпитися в західній і північно-західній частинах Рубіжного, однак зазнав невдачі. Здійснював штурмові дії в напрямку Новотошківське, але успіху не мав.

Російські війська проводять штурмові дії в районі Попасної.

Тривають авіаційні удари по інфраструктурі Маріуполя. Ворог здійснює штурмові дії в районі морського порту та заводу «Азовсталь».

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

На Запорізькому напрямку за підтримки вогню артилерії противник відновив наступ на напрямку села Темирівка.

На Південнобузькому напрямку артилерійські підрозділи росіян вели вогонь по позиціях українських захисників. Армійська та оперативно-тактична авіація противника здійснювала вогневе ураження окремих об’єктів.

Ворог намагався продовжити ведення штурмових дій у напрямку Олександрівки, однак успіху не мав.

Ознаки підготовки збройних формувань так званої «Придністровсько-молдавської республіки» до участі у збройній агресії проти України не виявлені.

Водночас, у Генштабі не виключають залучення силових структур зазначеного невизнаного державного утворення до ведення диверсійно-терористичної діяльності на території України.

Нагадаємо, що втрати російської армії в Україні наблизилися до 21 тисячі вбитих.

Раніше в Генштабі розповідали, що ЗСУ знищили «елітний» підрозділ армії рф з Томська.

Також повідомлялося, яка ситуація була на фронті вранці, 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: