РФ втратила половину батальйонних тактичних груп, які мала на початку вторгнення в Україну – генерал США

Читать на русском
Генерал США заявив, що в росії залишилося лише 50 відсотків від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку вторгнення.

У росії залишилося лише 50% тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку повномасштабної війни з Україною.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів бригадний генерал у відставці, старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Райан.

Путін невірно оцінив свої шанси в Україні через ізоляцію та зарозумілість – WPПутін сам планував війну в Україні, вважають аналітики, але неправильно оцінив свої шанси. Все через відсутність вірного уявлення про країну, ізольованість та зарозумілість.

«Я можу аналізувати лише ту інформацію, яка є у відкритих джерелах. Але дані з відкритих джерел нам кажуть, що приблизно зі 160 батальйонних тактичних груп, які росія мала на початку війни, 120-130 вступили у війну, намагалися потрапити в Україну. З цих 120-130, за останніми підрахунками після того, як підрозділи почали відходити від Києва, росіяни мали приблизно 70-80 батальйонних тактичних груп. Відтак це значні втрати. Тобто, у росії залишилося в наявності лише 50% тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку», – сказав Райан.

Він наголосив, що російська армія зазнала величезних втрат з точки зору своєї бойової сили. «І найголовніше, що у них, схоже, немає контрактників чи добровольців та підрозділів, щоби заповнити ці втрати. Отже, годинник цокає проти армії президента путіна. Вони втрачають війська та частини. І схоже, що вони не можуть створити нові війська та підрозділи на заміну», – додав Райан.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що українська армія знищила близько 20% російської бойової сили, яка була зосереджена для вторгнення.

На півдні та сході України росіяни в рамках підготовки до битви за Донбас зосередили щонайменше 76 батальйонних тактичних груп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: