Росія розпочала новий наступ: у Генштабі розповіли, де зосереджено основні зусилля окупантів

Читать на русском
Росія намагається продовжувати наступ, щоб встановити повний контроль над Донбасом. Основні зусилля окупантів зосереджені на прориві оборони ЗСУ у Луганській та Донецькій областях, а також захопленні Маріуполя.

Росія намагається продовжувати наступ, щоб встановити повний контроль за територією Донецької та Луганської областей, а також утримати сухопутний коридор із Кримом. У Слобожанському та Донецькому операційних районах ворог проводить наступальні та штурмові дії за окремими напрямками.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Слобожанському напрямку противник певним складом сил продовжує часткове блокування Харкова. В область окупанти перекинули додаткові зенітні ракетні дивізіони «Тор». У прикордонних з Україною районах Білгородської області для прикриття основних пунктів управління, а також тилових районів розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300.

На Ізюмському напрямку ворог веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець.

Росія ризикує повторити свої грубі помилки, якщо спробує «перемогти Україну до 9 травня» – BloombergЯкщо російська армія форсуватиме наступ, щоб здобути хоч якусь перемогу в Україні 9 травня, то ризикує повторити свої помилки.

На Донецькому та Таврійському напрямах російські окупанти активізували наступальні дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Основні зусилля противника зосереджені на прорив оборони українських військ у Луганській та Донецькій областях, а також встановленні повного контролю над Маріуполем. У Запорізькій області триває зосередження підрозділів окупаційних військ у певних районах.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля ворог зосереджується на виході на адміністративні кордони Херсонської області. З метою покращення тактичного становища окупанти намагаються вести наступальні дії у районі населеного пункту Олександрівка. Супротивник не припиняє обстріл цивільних об'єктів у місті Миколаєві.

На Донбасі ЗСУ за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 8 одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему, а також міномет супротивника з розрахунком.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено сім повітряних цілей: один літак, чотири БПЛА та дві крилаті ракети.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не фіксується.

«За наявною уточненою інформацією, втрати 126-ї бригади берегової оборони чорноморського флоту становлять до 75%. 810-та окрема бригада морської піхоти чорноморського флоту втратила 158 військовослужбовців убитими, близько 500 пораненими, а 70 людей вважаються зниклими безвісти. Значна частина військовослужбовців зазначених бригад написала рапорти на відмову від участі у так званій «спеціальній операції», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов напередодні повідомив, що російські війська розпочали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти у наступ уздовж лінії фронту у трьох областях України.

За словами Олексія Арестовича, новий наступ російських окупантів на Донбасі має відразу чотири цілі.

Раніше експерти розповіли, з якими складнощами зіткнеться армія рф при новому наступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: