З «Азовсталі» не дають вийти цивільним: «Азов» закликає залучити третю країну до евакуації

Читать на русском
Люди не можуть покинути підвали, вони бояться через постійні обстріли, попри заяви рф про дотримання режиму тиші.

Заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар повідомив, що російські окупанти не дозволяють мирним жителям Маріуполя покинути територію «Азовсталі». Загарбники постійно обстрілюють територію заводу.

Про це йдеться у відеозверненні «Калини».

«Щодо цивільних на «Азовсталі». Вони не можуть покинути підвали, вони бояться, бо постійні обстріли, попри заяви рф про дотримання режиму тиші. Безпечно покинути територію «Азовсталі» немає можливості», - сказав заступник командира полку.

Маріуполя більше не існує, як міста – КулебаВраховуючи ті звірства, які творить на українській землі росія, швидше за все російські війська вирішили зрівняти місто з землею

При цьому, Паламар зазначив, що провести евакуацію з Маріуполя вдасться лише за умови, що країна-агресор буде дотримуватися взятих на себе зобов'язань. Щоб це забезпечити, він закликав долучити до евакуації третю країну.

«Лише таким чином та за підтримки третьої сторони цивільні вийдуть з заводу. Ми їх не тримаємо, ми просимо їх випустити... Ми закликаємо весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки», - наголосив «Калина».

Нагадаємо, вранці 20 квітня стало відомо, що Україна та росія домовилися про гуманітарний коридор для евакуації з «Азовсталі». Міський голова повідомив, що з міста є можливість вивезти близько 6 тисяч людей.

Проте увечері повідомили, що гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні не спрацював так, як планувалося. Окупанти зірвали евакуацію з міста.

Раніше Арестович пояснив, що слід зробити для деблокади Маріуполя.

Також нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна готова до будь-якого формату обміну наших людей у Маріуполі на росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: