Російська армія хоче вийти на адміністративні кордони Херсонської області – Генштаб

Читать на русском
Російська армія завершує створення наступального угруповання на сході. За добу ЗСУ на Донбасі відбили 12 атак окупантів.

Російські окупанти можуть продовжити проведення бойових дій для виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Станом на сьогоднішній день окупанти завершують створення наступального угруповання у Східній операційній зоні.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань немає. У Брестській та Гомельській областях Білорусі ворог веде радіоелектронну розвідку. З території Білорусі вивозять пошкоджену бронетехніку росії.

На Сіверському напрямку ворог здійснює посилений контроль ділянок кордону. Йде інженерне обладнання позицій у районах пунктів пропуску та у прикордонних районах Брянської та Курської областей рф. Не виключається залучення диверсійно-розвідувальних груп та ракетних ударів з території росії.

Окупанти готують «референдум» у Херсоні на першу декаду травня – ДенісоваРосійські окупанти мають намір провести так званий референдум про створення Херсонської народної республіки в період з 1 по 10 травня.

На Слобожанському напрямі російські окупанти продовжують часткове блокування Харкова та намагаються запобігати вогненній поразці підрозділів наших військ.

Також окупанти проводили розвідку боєм у районах населених пунктів Заводи, Дмитрівка та Дубровно – безуспішно, ворог зазнав втрат.

На Донецькому та Таврійському напрямах противник відновлює боєздатність та поповнює запаси.

Основні зусилля противник зосередив у районах населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, намагався встановити повний контроль над Маріуполем. Проводив наступальні дії на Сєвєродонецькому, Попаснянському та Запорізькому напрямках.

Противник безуспішно намагався закріпитися в районах населених пунктів Кремінна та Рубіжне. Здійснював штурмові дії в районах населених пунктів Новотошківське, Попасна, Авдіївка та Мар'їнка. Успіху також не було.

На Південнобузькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні займаних позицій, продовжує вогненно впливати на позиції наших військ у напрямах на Миколаїв та Олександрівку.

Загалом у складі угруповань для виконання бойових завдань на території України залучено 87 батальйонних тактичних груп супротивника.

На Донбасі українські військові за добу відбили 12 атак, знищили десять танків, п'ятнадцять одиниць броньованої та п'ять одиниць автомобільної техніки, а також п'ять артилерійських систем супротивника.

Крім того, за добу було вражено п'ять повітряних цілей: один літак, три вертольоти та один БПЛА.

Нагадаємо, станом на 12 квітня українські військові звільнили 15 населених пунктів на Херсонщині та відсунули лінію бойових дій від Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: