Війська рф готують десантно-морську операцію в Маріуполі: зведення Генштабу

Читать на русском
Триває перекидання армії рф в Україну з Курської, Брянської та Воронезької областей. Водночас окупанти готують десантно-морську операцію у Маріуполі.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває перекидання армії Росії в Україну з Курської, Брянської та Воронезької областей. Водночас окупанти готують десантно-морську операцію у Маріуполі. Наразі вони проводять штурмові дії в районі морського порту.

Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 17 квітня.

Сто тисяч маріупольців помирають від голоду – ООНПри цьому російські окупанти, які контролюють доступ в місто, категорично відмовилися допустити туди представників ООН і гуманітарну допомогу

«Ведеться підготовка підрозділів 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти до проведення морської десантної операції. Інформація уточнюється», - йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що продовжується переміщення російських підрозділів на територію України з Курської, Брянської та Воронезької областей. Підрозділи збройних сил РФ, що знаходяться на українській території, мають значні проблеми із забезпеченням. У той же час змогли накопичити значні запаси боєприпасів.

У підрозділах окупантів, що знаходяться на лінії безпосереднього дотику, зростає невдоволення особового складу, морально-психологічний стан залишається низьким. Російські військовослужбовці постійно скаржаться на відсутність ротації, техніку, яка постійно виходить з ладу, якість пального та харчування.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначено підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону на територіях Брестської та Гомельської областей.

На Сіверському напрямку зберігається ймовірність ракетних ударів та здійснення артилерійських обстрілів з території РФ щодо об'єктів військової та цивільної інфраструктури у Чернігівській та Сумській областях.

На Слобожанському напрямі змін у складі та становищі сил противника не зазначається. Окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова та обстріли його житлових районів.

Ведеться підготовка підрозділів 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти до проведення морської десантної операції. Інформація уточнюється.

На Южнобугском напрямі основні зусилля ворог зосереджує утриманні займаних позицій. За наявною інформацією невизнаної Придністровської Молдавській Республіці, за участю представників федеральної служби безпеки РФ, було проведено перевірка боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань ПМР.

Перевірені підрозділи готові до ведення бойових дій.

На тимчасово зайнятих окупантами територіях продовжується мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців щодо цивільного населення. Ці дії заохочуються їхнім військовим командуванням.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак ворога, знищено п'ятнадцять танків, двадцять чотири одиниці броньованої та десять одиниць автомобільної техніки, а також три артилерійські системи супротивника.

Угрупуванням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу вражено тринадцять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, п'ять БПЛА та шість крилатих ракет.

Нагадаємо, втрати російської армії в Україні вже перевищили 20 тисяч убитих. В ОПУ вважають, що росія намагається знайти шляхи, щоб якось презентувати свій очевидний програш.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: