Окупанти намагалися штурмувати Рубіжне та Сєверодонецьк, основні зусилля кинуті на Маріуполь – Генштаб.

Читать на русском
Росія намагається наставати на Донбасі. Бойові дії ведуться в районі кількох населених пунктів, але основні зусилля зосереджені на захваті Маріуполя.

Росія намагається продовжувати наступальні дії Сході України. Окупанти, зокрема, намагалися штурмувати Рубіжне та Сєверодонецьк, після чого до лікарні Новоайдара було доставлено близько 130 поранених російських військових.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Ізюмському напрямку противник зробив спробу наступу у напрямку Сулігівка, Дібрівне.

На Донецькому та Таврійському напрямах окупанти намагаються шукати слабкі місця на всій лінії зіткнення. Триває ведення бойових дій у районах населених пунктів Кремінна, Торське та Зелена Долина. Ворог здійснює перегрупування з метою подальшого наступу у напрямку населеного пункту Лиман.

Також окупанти намагалися наступати, щоб просунутися вглиб Попасної.

Рф хоче зрівняти «Азовсталь» із землею: СБУ перехопила розмову окупантаРосійські військові вирішили повністю знищити будівлю Азовсталі у Маріуполі, де тримають оборону азовці та ховаються мирні жителі.

На Донецькому напрямку ворог вів штурмові дії у районі населеного пункту Мар'їнка. Але основні зусилля супротивника зосереджені на захопленні Маріуполя, продовжуються штурмові дії у районі «Азовсталі».

Ворог веде бойові дії в районі населених пунктів Велика Новосілка, Рівне та Сторожево.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні рубежів, що займаються, здійснює обстріли позицій наших військ, ведуться бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка. Окупанти досі мають намір вийти на адміністративні кордони Херсонської області

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. Водночас, зберігається загроза населення ударів російською авіацією з території Білорусі.

На Сіверському напрямі ознак формування противником ударного угруповання відновлення наступальних дій не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування та поповнення запасів. Продовжує часткове блокування Харкова та обстріл міста.

З Харківської області в Білгородську область росії через важкі втрати вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності.

На Донбасі українські військові за добу відбили 10 атак російських окупантів, знищили 12 танків, 28 одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено 9 повітряних цілей: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилата ракета.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексій Арестович заявив, що спроби ворога просунуться на сході України в ніч на 19 квітня не мали успіху.

Аналітики ISW вважають, що наступ росії на сході України навряд чи буде успішнішим, ніж попередні операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: