Ми, світ та історія заберуть у росії значно більше, ніж російські ракети в України – Зеленський

Читать на русском
Росіяни воюють більш обережно, ніж раніше, шукають слабкі місця українських позицій. Напевно, геніальні російські генерали перебили стільки своїх солдатів, що залишилися їм доводиться економити
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський записав звернення до нації за підсумками 18 квітня, 54-го дня війни росії проти України. Основне - російські окупанти розпочали масштабний наступ на Донбасі. Українські війська стійко утримують позиції та відбивають ворожі атаки.

Основне зі звернення президента:

  • Російська армія продовжує масовані ракетні удари по українських містах. Росіяни не розуміють, що швидко відновити свій ракетний запас, особливо в умовах санкцій, вони не зможуть. Після того як будуть закриті всі лазівки для обходу санкцій, відновлення ракетного запасу росії буде заблоковано назавжди. Фактично, зараз Росія демілітаризує сама себе.
  • Все те ж саме відбувається і з іншими російськими озброєннями. Виробляти нову артилерію, літаки, нові вертольоти, крейсери в умовах санкцій буде непідйомним завданням для росії.
  • «Сьогоднішні удари по Львову, по Дніпровщині та будь-які інші російські удари означають тільки одне: ми, світ і історія заберуть у росії значно більше, ніж російські ракети в України. Кожне втрачене життя - це аргумент лише для того, щоб українці та інші вільні народи, покоління за поколінням, сприймали росію виключно як загрозу. А будь-яку інфраструктуру можна відновити. І ми це обов'язково зробимо».
  • Російські окупанти почали наступ на Донбас, йдуть жорстокі бої. Росіяни воюють більш обережно, ніж раніше, шукають слабкі місця українських позицій. Напевно, геніальні російські генерали перебили стільки своїх солдатів, що залишилися їм доводиться економити.
  • Тільки питання часу, коли вся територія України буде звільнена від окупантів. Нічого Українського не віддадуть, а чуже Україні не потрібно.
  • Ведеться розробка комплексного плану післявоєнного відновлення і розвитку. Передбачається, що зруйноване відбудують, існуюче модернізують.
  • Сьогодні відбулася історична подія - завершено один з етапів перед вступом до ЄС. Україна передала відповіді на запитальник, який отримали від Урсули фон дер Ляйєн, президенти Єврокомісії, і Жозепа Борреля, керівника європейської дипломатії.

Нагадаємо, війська росії вранці в понеділок, 18 квітня, почали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти в наступ уздовж лінії фронту в трьох областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: