Від ефективності інструментів впливу на росію залежить, скільки триватиме ця війна – Зеленський

Читать на русском
Українська армія здобуває суттєві та навіть історичні перемоги над агресором. Поки що цього мало, тому армія буде бити росіян ще сильніше
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 51-го дня війни України проти росії. Він закликав сильніше тиснути на росію, щоб якомога швидше змусити її закінчити війну і піти з України.

Основне зі звернення президента:

  • Війна може тривати довго. А може закінчитися дуже швидко. Потрібно враховувати ефективність інструментів впливу на росію, які застосовує Україна і вся антивоєнна коаліція проти агресії росії.
  • Українська армія здобуває суттєві та навіть історичні перемоги над агресором. Поки що цього мало, тому армія буде бити росіян ще сильніше.
  • Санкції проти росії завдали їй колосальної шкоди, але вона ще недостатня, щоб змусити її просити миру. У російської машини для вбивств все ще є засоби до існування.
  • Два головних напрямки війни - це поле бою з росією і санкції проти неї.
  • «Чим більше і чим швидше ми отримаємо всю зброю, яку запросили, тим сильніше будуть наші позиції та швидше буде мир. Чим більше і чим швидше ми отримаємо фінансову підтримку, яку запросили, тим швидше буде мир. Чим швидше демократичний світ визнає, що нафтове ембарго проти росії та повне блокування її банківського сектора – це обов'язкові кроки до миру, тим швидше закінчиться війна. Тому завдання номер один - прискорення миру».
  • Світ повинен визнати, що платити росії за енергоресурси - це платити за руйнування демократії в усьому світі.
  • Економіка потроху приходить до тями, транспортні мережі налагоджуються. Чотири п'ятих підприємств України вже розпочали роботу. Хороші показники у сфері торгівлі та послуг. В цілому, економічну активність треба відновлювати скрізь, де немає бойових дій і присутності окупантів.
  • Тарифи зростати не будуть. Віялових відключень електроенергії теж не буде. Зривів опалювального сезону не було. Почалася підготовка вже до наступного опалювального сезону, з урядом обговорили купівлю вугілля і газу. Мінімум на наступні пів року продовжується дія тарифу на електрику в розмірі 1,44 грн за кіловат для тих, хто споживає менше ніж 250 кіловатів.
  • В Україні також стартувала посівна.
  • Маріуполь рятуватимуть. Але подробиць поки не буде.
  • На території звільнених від росії населених пунктів йде розмінування, забезпечення поставок електроенергії, розгортаються Гуманітарні штаби. Відновлюються залізниці та шосейні дороги.
  • «Проводимо розмінування. Поновлюємо постачання електрики, води та газу. Відновлюємо роботу поліції, Пошти, структур державної та місцевої влади. На території 338 звільнених населених пунктів розпочато роботу гуманітарних штабів. Поновлюємо надання регулярної та екстреної медичної допомоги, роботу освітніх структур там, де це дійсно можливо».
  • Окупанти розгорнули масштабний терор в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей. Шукають активістів, військових, ветеранів АТО/ООС. Росіяни не розуміють, що їх ненавидить весь український народ і репресії не полегшать їм контроль над територією. Росія назавжди програла Україну, але поки до неї це не доходить. І чим більше жорстокості росія демонструє - тим сильніше її ненавидять українці.
  • Відзначено державними нагородами 237 українських військових. 34 з них, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав президента США Джозефа Байдена внести росію до списку країн, які є спонсорами тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: