Світ має запровадити масштабні санції проти російської банківської системи – Зеленський

Читать на русском
Окупанти намагаються перетворити окуповані райони Херсонської та Запорізької області на подобу ОРДЛО, хочуть перетягнути їх у рублеву зону. Відповіддю на це повинні стати санкції проти всієї російської банківської системи та нафтове ембарго
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 17 квітня. Він розповів, що росія намагається ввести в обіг рублі в окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей, і що світ повинен негайно відреагувати на ці спроби.

Основне зі звернення президента:

  • Зеленський привітав усіх християн західного католицького обряду, які сьогодні відзначають Великдень.
  • Українці чудово виступають на «Іграх нескорених» у Нідерландах. Родіон Сітдіков завоював «золото» в штовханні ядра. Артем Лукашук та Іван Герецун принесли Україні «срібло» і «бронзу» у стрибках у довжину.
  • Російські війська готуються до наступальної операції на сході України. Вони хочуть повністю знищити Донбас, знести Його міста і села з лиця землі, як Маріуполь.
  • Ті, хто знає, що від їхньої зброї може залежати перемога України у війні, мовчать. 53 дні йде війна і 53 дні Україна не отримує відповідей на запити про деякі види озброєння. А з інших питань - постачання озброєнь обіцяють хіба що в травні. Вони не розуміють, що кожна затримка в поставках зброї - це дозвіл для росії вбивати українців.
  • Окупанти продовжують обстрілювати Харків і вбивати в ньому людей. За чотири дні загинуло 18 харків'ян і понад сто поранено. Це терор. – «Демократичний світ повинен відреагувати й на те, що окупанти роблять на півдні України - в Херсонській та Запорізькій областях. Там будують катівні. Викрадають представників місцевої влади та всіх, кого вважають помітними для місцевих громад. Шантажують вчителів. Крадуть гроші, спрямовані на виплату пенсій. Блокують і крадуть гуманітарну допомогу. Доводять людей до голоду».
  • Окупанти намагаються перетворити окуповані райони Херсонської та Запорізької області на подобу ОРДЛО, хочуть перетягнути їх у рублеву зону. Відповіддю на це повинні стати санкції проти всієї російської банківської системи та нафтове ембарго. росія відверто використовує енергоносії для спроби дестабілізувати західні суспільства. Російська ставка на хаос на паливних ринках не повинна спрацювати.
  • Потрібно саботувати розпорядження окупантів. Виходити на протести. Земля повинна горіти в окупантів під ногами.
  • МВФ готується розгорнути велику програму допомоги Україні.
  • З понеділка, 18 квітня, можна буде подати заявку на допомогу від держави для внутрішньо переміщених осіб.щомісячні виплати складуть дві тисячі гривень для дорослих і три тисячі - для дітей. З 20 квітня заявку можна буде подати через «Дію».
  • Триває збір заявок через «Дію» для виплати компенсацій за зруйноване і знищене житло.
  • Триває також евакуація населення із загрозливих районів. Роботодавці в Україні, яким не вистачає співробітників, можуть і зобов'язані залучати до роботи переселенців. За кожного переселенця, який працюватиме, підприємець отримає 6,5 тисячі гривень.
  • Державними нагородами відзначено 188 військовослужбовців Збройних Сил України, 553 бійці Національної гвардії, 64 прикордонники, п'ять поліцейських, 26 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Шести захисникам України присвоєно звання Героя України.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що ситуація в блокадному Маріуполі з кожним днем стає все більш нестабільною. Зараз практично неможливо оцінити кількість жертв і руйнувань, понесених в результаті штурму Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: