Зеленський заявив, що Україна не отримувала обіцяних винищувачів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона поки що не отримувала обіцяних винищувачів.
Ілюстративне фото. Винищувач МіГ-29Укроборонпром

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона поки що не отримувала обіцяних винищувачів, про що раніше повідомив речник американського Пентагону Джон Кірбі.

Про це український президент сказав в інтерв’ю французькому каналу BFMTV.

Як зазначається, відповідаючи на запитання, чи отримала Україна винищувачі, Зеленський заявив, що він «людина чітких кроків і людина фактів».

«Тому по факту, винищувачів у нас нема. Жодного постачання будь-яких літаків у нас ще не було... Поки що ми маємо те, що маємо», - наголосив український лідер.

Водночас, на уточнювальне запитання журналіста щодо очікуваних дат надходження обіцяного військового обладнання від західних партнерів, український президент зазначив: «У нас є дати, у нас є гарантії, але знову ж таки, ми спочатку хочемо отримати, а потім будемо вдячні».

Більше артилерії і сім літаків зі зброєю: США нарощує обсяг військової допомоги УкраїніУ найближчі 24 години очікується прибуття до Європи ще семи рейсів військово-транспортних літаків США, в яких знаходитиметься військова допомога для України

При цьому, український лідер відповів на питання щодо військової допомоги від Франції.

«У нас є деякі речі. Щодо деталей, то я не готовий про це говорити, але є речі, на які ми чекаємо. Ми отримали сигнал, що це стане можливим найближчим часом», - зазначив Зеленський.

Зазначимо, що раніше речник Міністерства оборони США Джон Кірбі заявив, що Україна отримала допомогу для посилення своєї авіації у вигляді літаків.

Проте у ЗСУ уточнили інформацію, заявивши, що вони отримали запчастини та комплектуючі для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, а не самі літаки.

Нагадаємо, що Зеленський висловився щодо країн, які затримують поставки зброї.

Раншіе радник глави офісу президента Олексій Арестович відреагував на заяву Пентагону про надання Україні бойових літаків. За словами чиновника, парк літаків справді збільшився, але як саме він не став уточнювати.

Також повідомлялося, що уряд Норвегії передало ЗСУ близько 100 переносних зенітно-ракетних комплексів Mistral.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: