Партнери України повинні допомогти їй захистити свободу і життя людей, передавши зброю – Зеленський

Читать на русском
Якби Україна відразу отримала всю ту зброю, яку просила, війна давно була б закінчена, а українські території були б звільнені
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 55-го дня війни України проти російської навали. Він заявив, що тривають важкі бої з російськими окупантами, а також закликав партнерів України озброїти українську армію, щоб дати відсіч ворогові всієї Європи та цивілізованого світу.

Основне зі звернення президента:

  • Росіяни зігнали проти України все, що у них залишилося боєздатного. Зараз вся ця орда планомірно і методично перемелюється воїнами Збройних сил України.
  • Якби Україна відразу отримала всю ту зброю, яку просила, війна давно була б закінчена, а українські території були б звільнені від російських окупантів.
  • «Україна досі змушена просити про те, що у партнерів роками зберігається десь на складах. Якщо вони мають зброю, яка потрібна Україні тут, яка потрібна зараз, якщо вони мають боєприпаси, які необхідні нам тут і необхідні зараз, то це їх, перш за все моральний, обов'язок - допомогти захистити свободу. Допомогти врятувати життя тисяч українців».
  • Будь-яке зволікання з військовою допомогою обернеться тисячами жертв.
  • На харківському напрямку, на Донбасі, в Дніпропетровській області росіяни активно стріляють і намагаються наступати. Росіяни продовжують бити по житлових кварталах і цивільній інфраструктурі. Російська армія - сама варварська і нелюдська армія світу, тому що вона дозволяє собі цілеспрямовано вбивати мирних людей, руйнувати житлові квартали, цивільну інфраструктуру, застосовувати для цього всі види озброєння, в тому числі і заборонені міжнародними конвенціями. По суті, це фірмовий почерк армії Росії.
  • Коли запрацює спеціальний трибунал для засудження всіх винних у військових злочинах, російський паспорт буде клеймом.
  • У Маріуполі як і раніше все дуже погано. Російські окупанти не дають організувати гуманітарні коридори, викрадають людей на територію росії. Обмінювати на маріупольців Медведчука росіяни не бажають.
  • На півдні українці ненавидять окупантів. На бік росії переходять окремі маргінали та злочинці. Після перемоги всі колаборанти понесуть покарання.
  • Депутатам запропоновано підтримати проєкт продовження воєнного стану до 25 травня, оскільки війна ще не закінчилася.
  • Нідерланди згодні постачати Україні важку техніку, починаючи з бронетранспортерів.
  • З росії йде все більше великих іноземних компаній.
  • 286 українських військових відзначені високими державними нагородами; 229 з них - це військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти, яка разом з іншими підрозділами героїчно захищає Маріуполь
  • «Максимальна вдячність від усього українського народу і 36-й бригаді, і «Азову», і 12-й бригаді Національної гвардії України, і прикордонникам, і добровольцям «Правого сектора», і 555-му військовому госпіталю, поліцейським, тероборонівцям».

Нагадаємо, після зустрічі світових лідерів 19 квітня США прийняли рішення, що у якості військової допомоги для боротьби з російським вторгненням Україна отримає значно більшу кількість артилерії.

19 квітня Зеленський зареєстрував у парламенті законопроєкт Про затвердження указу про продовження терміну дії воєнного стану в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: