Арахамія розповів про прогрес у переговорах з росією

Читать на русском
Зараз все залежить від ситуації на фронті. Позицій, за якими сторони можуть знайти зближення, не дуже багато
Давид АрахаміяFacebook

Україна все ще продовжує переговори з росією, попри всі звірства та обстріли мирних міст, які продовжує творити російська армія. Переговори йдуть важко, оскільки росія все ще сподівається хоч на якусь перемогу.

Про це розповів глава переговорної групи Давид Арахамія в коментарі ДніпроTV.

За його словами, зараз все залежить від ситуації на фронті. Позицій, за якими сторони можуть знайти зближення, не дуже багато.

«Я б сказав - небагато взагалі. Але все залежить від ситуації на фронті. Якщо у нас буде тактична перевага, тоді ми будемо наполягати більше на нашій повістці, а вони будуть змушені погоджуватися» - сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Звичайно, якщо росія здобуватиме на фронті успіхи, то доведеться йти на компроміси. Однак територіальні питання - це червона лінія. Україна не віддаватиме жодних територій і не визнаватиме жодних псевдореспублік.

Що стосується гарантій безпеки, додав Арахамія, то гарантії безпеки включають основний принцип: напад на Україну сприймається, як напад на країну-гаранта. Усну згоду бути гарантами дали Німеччина, Туреччина, Франція та Італія, активно цікавиться цим Китай. Водночас немає відповіді від США і Британії.

Перемовини з рф. Відвід військ. Що буде на Донбасі? | Давид Арахамія - ексклюзивне інтерв’юТелеканал ДніпроTV

Нагадаємо, що за словами глави української переговорної групи Давида Арахамії, питання нейтрального статусу України буде вирішуватися за допомогою референдуму.

Раніше він зазначив, що у росії підтвердили готовність документів до можливості зустрічі Зеленського і путіна.

Також Арахамія підкреслив, що у росії не буде права вето на реалізацію гарантій безпеки Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: