Гуманітарний коридор із Маріуполя: мер розповів, скільки жителів можуть вивезти

Читать на русском
Якщо гуманітарний коридор із Маріуполя 20 квітня відкриється, із міста можуть вивезти близько 6 тисяч людей. Загалом на евакуацію чекають понад 100 тисяч мешканців.

У випадку, якщо гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні все ж таки відкриється, з міста зможуть вивезти близько 6 тисяч людей.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Мер Маріуполя назвав попередню кількість загиблих мирних жителівПід час блокади Маріуполя російськими окупантами загинуло понад 10 тисяч мирних жителів. Але це ще не остаточні дані.

«Головна теза тут – що це попередньо. Потрібно ще багато попрацювати, щоби все сталося. Те, що ми сьогодні чуємо, це буде 90 автобусів великої місткості. Близько 6 тисяч людей, які можуть дістатися міста Запоріжжя. Але ключове, що це попередньо», – повідомив Бойченко.

При цьому в Маріуполі залишається більше 100 тисяч жителів, які чекають на евакуацію.

Мер сподівається, що остаточно питання відкриття сьогоднішнього гуманітарного коридору вдасться напрацювати протягом години.

Раніше віцепрем'єр Ірина Верещук повідомила, що на сьогодні з Маріуполя попередньо узгоджено гуманітарний коридор для жінок, дітей та людей похилого віку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація в Маріуполі з кожним днем стає дедалі нестабільнішою. Наразі практично неможливо оцінити кількість жертв та руйнувань, понесених внаслідок штурму міста.

За даними ООН, щонайменше 100 тисяч жителів Маріуполя помирають від нестачі продовольства та води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: