У Пентагоні озвучили чисельність російських військових в Україні

Читать на русском
Ті російські війська, які були виведені з північної та північно-східної України, почали з'являтися на Донбасі, де росія спробує почати масштабний наступ
Ілюстративне фотоФото EFE

Станом на вечір 14 квітня в Україні знаходиться 65 повністю боєздатних батальйонно-тактичних груп (БТГр) російської армії, що в сумі становить близько 45 тисяч військових.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власне джерело в Пентагоні.

Чиновник підтвердив виданню, що ті російські війська, які були виведені з північної та північно-східної України, почали з'являтися на Донбасі, де росія спробує почати масштабний наступ.

СБУ перехопила нову розмову окупантів: «путін сказав все із землею рівняти»Згідно з отриманною інформацією, є розпорядження, щодо захоплення Рубіжного, а два інші міста Луганщини планують знищити.

«У них вже є значна кількість сил в регіоні. За нашими оцінками, всередині самої України в цілому знаходиться 65 боєздатних батальйонних тактичних груп. І вони дійсно знаходяться в східних і південних частинах України. За межами півдня і Сходу України оперативних БТГр дійсно немає» - сказав він.

Чиновник додав, що найближчими днями в Україну планується ввести нові БТГр. Це частина з виведених в Білорусь підрозділів, які змогли отримати деяке поповнення і відпочинок.

Нагадаємо, згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, в районі Слов'янська, Попасної та Курахового Донецької області тривають бої, також російські окупанти продовжують штурмові дії в місті Маріуполь.

Експерти кажуть, що східна частина України загрожує стати наступним великим боєм на війні, і бойові дії можуть істотно відрізнятися від битви за Київ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: