Наступ росії на Донбасі: експерти розповіли, з якими складнощами зіткнеться армія рф

Читать на русском
На сході України російська армія діятиме у більш знайомій місцевості, ніж біля Києва. Але її підрозділи ослаблені та можуть зіткнутися з тими самими проблемами мобільності, що й під час вторгнення на півночі України.

Східна частина України загрожує стати наступною великою битвою на війні, і бойові дії можуть суттєво відрізнятися від битви за Київ.

Про це пише The New York Times із посиланням на аналітиків.

За словами аналітиків, російські війська діятимуть на вже знайомій території та з більш короткими лініями постачання. Армія росії також буде покладатися на постачання залізницею – на північ від Києва у них такої можливості не було.

«Це буде великомасштабна битва за участю сотень танків та бойових машин – вона буде надзвичайно жорстокою. Масштаби військових операцій суттєво відрізнятимуться від усього, що регіон бачив раніше», – сказав науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні Франц Стефан Гаді.

Україна може виграти війну з росією, путін не досяг жодної своєї мети – ПентагонУ Пентагоні заявили, що путін все ще не досяг жодної своєї мети в Україні, і тому Україна може виграти війну.

«Росія діє в дуже знайомій місцевості», – сказав Кейр Джайлс з Дослідницького центру вивчення конфліктів у Великій Британії. Він додав, що росія зробить висновки зі своїх помилок у перші дні військової кампанії, а залізниця на сході буде додатковою перевагою.

Незважаючи на ці фактори, деякі експерти сумніваються у тому, що російська армія діятиме на сході України ефективніше. За словами західних офіційних осіб та аналітиків, російське угруповання, яке перекидають з-під Києва, надто ослаблене, щоб знову розпочати бойові дії. Крім того, у деяких підрозділах низький бойовий дух, а солдати відмовляються воювати.

«Зазвичай на відновлення серйозних збройних сил йдуть місяці, але росіяни, здається, кидають їх у цю битву. Сили, які вони розгортають, сильно пошарпані, і їхній бойовий дух здається низьким», – сказав директор проєкту «Критичні загрози» в Американському інституті підприємництва Фредерік В. Каган.

На думку Кагана, російські війська на сході можуть зіткнутися з тими самими проблемами мобільності, що й під час вторгнення на півночі країни. Війська були в основному прив'язані до доріг і не могли перетинати місцевість.

Тепер транспортні проблеми росіян, швидше за все, загостряться – весняні дощі перетворять більшу частину місцевості на бруд, що ще більше ускладнить мобільність. А на сході дорожня мережа розвинена значно гірше, ніж навколо Києва.

Нагадаємо, у Міноборони Британії прогнозують, що бойові дії на сході України посилюватимуться протягом наступних двох-трьох тижнів, оскільки росія продовжує перенаправляти туди свої сили.

У НАТО заявили, що другий етап війни в Україні неминучий, і він буде набагато складнішим і кривавішим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: