США передаватимуть Україні розвіддані для ураження цілей в Криму та ОРДЛО - WSJ

Читать на русском
Рішення поділитися додатковими розвідданими та надати артилерію знаменує собою зрушення у підході адміністрації Байдена до конфлікту.
Ілюстративне фотоРБК-Україна

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть Україні більше даних розвідки та важке озброєння для боротьби з російськими загарбниками. Відомості допоможуть атакувати військові частини противника на окупованих територіях України.

Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на джерела у Пентагоні.

Зазначається, що адміністрація Байдена значно розширить передачу своїх розвідувальних даних, які вона надає українським силам, щоб вони могли націлюватися на військові частини рф на окупованому Донбасі та Криму.

Надання розвідданих є частиною зміни в підтримці США, яка також включає новий пакет допомоги з більш важким озброєнням.

Горить «Москва»: через ракетний удар у Чорному морі спалахнув російський крейсерРакетний крейсер Чорноморського флоту країни-агресора три дні тому стояв на якорі в Севастопольській бухті.

Як повідомляється, рішення поділитися додатковими розвідданими та надати артилерію знаменує собою зрушення у підході адміністрації Байдена до конфлікту та було ухвалено після того, як Київ кілька тижнів просив США та союзників по НАТО надати танки, літаки та інше важке озброєння, щоб дати відсіч росії.

Адміністрація Байдена утрималася від відправки Україні бойових літаків, що, як побоюється Білий дім, може призвести до того, що росія розглядатиме Вашингтон як воюючу сторону конфлікту.

Але військова стратегія Москви змінилася: вони зосередилися на сході України і ця зміна сприяла рішенню адміністрації США активізувати обмін розвідданими, щоб допомогти Україні краще визначити, як російські військові планують атакувати, та дозволити українцям відповісти артилерією, атаками безпілотників та іншою зброєю.

При цьому, США як і раніше, утримуватимуться від надання розвідувальних даних, які дозволили б українцям завдавати ударів безпосередньо по цілям на території росії.

«У міру розвитку конфлікту ми продовжуємо пристосовуватися, щоб оператори могли гнучко ділитися докладними і своєчасними розвідданими з українцями», - сказав журналістам представник американської розвідки.

Нагадаємо, що Байден оголосив про нову військову допомогу Україні, він виділить ще 800 млн доларів.

Раніше ми повідомляли, що британський прем'єр Джонсон домовився з Байденом щодо посилення тиску на рф.

Напередодні Зеленський оголосив перелік необхідної Україні військової допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: