У районі Слов'янська, Попасної та Курахового йдуть бої – Генштаб

Читать на русском
На Донбасі українські військові відбили вісім атак російської армії. У районі Слов'янська, Попасної та Курахового Донецької області продовжуються бої.

У районі Слов'янська, Попасної та Курахового Донецької області продовжуються бої, також російські окупанти продовжують штурмові дії у місті Маріуполь.

Про це повідомляє Генштаб.

На території Донецької та Луганської областей українські військові минулої доби відбили вісім атак ворога, знищили танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника.

Окупанти продовжують примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Зокрема, у Горлівці проводяться щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.

Як стало відомо, російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території «ДНР». Однак зазначені показники були виконані лише на 20%.

У міноборони росії погрожують атакувати «центри ухвалення рішень» у КиєвіУ росії погрожують знову завдавати ракетних ударів по центрах прийняття рішень в Україні, зокрема й по об'єктах у Києві.

Також росія нарощує авіаційне угруповання поблизу східного кордону України, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує існуючі системи управління, розвідувального та медичного забезпечення.

При цьому зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння на всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не робив. Певні підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття кордону.

Як повідомляє Генштаб, у білоруському населеному пункті Холміч, на блокпостах, військова поліція збройних сил росії та білорусі перевіряє особисті телефони. Цивільним кажуть, що українські підрозділи будь-коли можуть вчинити напад на територію Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку противник веде розвідку можливих напрямів наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати Харків і обстрілювати місто з артилерії.

На Южнобузькому напрямку противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів, проводить заходи щодо інженерного обладнання позицій. Окупанти ведуть бойові дії в районі Олександрівки, намагаються відновити наступ у районі Осокорівки.

Нагадаємо, увечері 13 квітня українські військові завдали ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: