На Донбасі очікуються два тижні важких боїв — Арестович про подальший перебіг війни

Читать на русском
Він зазначив, що для того, щоб почати наступ знову за багатьма напрямками, рф знадобиться не менше двох місяців для набору сил.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович спрогнозував два тижні важких боїв на Донбасі. Він зазначив, що їхня доля визначить другу фазу війни.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Телеграф.

«Їхнє головне завдання - взяти Донбас. Судячи з того, скільки людей вони кидають туди, політичне керівництво ставить завдання досить жорстко. Путін розпочав кампанію з дев'яти операційних напрямків - Київ, Чернігів, Суми, Харків, Луганська та Донецька області, Маріуполь, Херсон , Мелітополь, Запоріжжя, зараз вона йде тільки двома Зона ООС, Маріуполь і трохи у бік Запоріжжя та Херсона. На шести напрямках вони зазнали поразки. У них немає сил наступати. Вони пробують провести часткову мобілізацію для того, щоб поповнити ряди армії. Також закликають резервістів за системою Барс - це як у нас оперативний резерв», - сказав Арестович, додавши, що і це просувається погано.

Згідно з його даними, зі 120 БТГ, які війська РФ задіяли при вторгненні, близько 20 знищено повністю, близько 40 частково не боєздатні.

«Я думаю, що за підсумком буде десь 50/50: десь ми по зубах отримаємо, десь вони загрузнуть. Але це буде все: у них немає резерву. Ті сили, які вони набирають, не годяться для наступу», - упевнений Арестович.

Він зазначив, що для того, щоб почати наступ знову за багатьма напрямками, рф знадобиться не менше двох місяців для набору сил. А значить, новий великий повтор вони зможуть зробити не раніше червня.

«Але на той час уже санкції подіють на повну і поламають хребет російської економіки. Тому Путін хоче приїхати на переговори з Зеленським хоч із якимсь успіхом. Наприклад, з оточеними нашими підрозділами і сказати: ну що, ти здаєшся? Давай, йди на поступки. Тому що програти повністю Путін дозволити собі не може. А саме така перспектива й стоїть», - заявив Арестович.

Він додав, що, на його думку, мир буде підписаний на умовах України.

Нагадаємо, що Арестович пояснив, чому влада наперед не підтвердила майбутнє повномасштабне вторгнення.

Раніше він заявив, що у росії вже хочуть хоч якось закінчити війну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: