На затонулій «Москві» могли перебувати ядерні боєголовки – експерт

Читать на русском
Ракетний крейсер проєкту «Атлант» відповідно до штату має дві ядерні боєголовки до крилатих протикорабельних ракет
Ракетний крейсер «Москва»defence-ua.com

На борту російського ракетного крейсера «Москва», який затонув увечері 14 квітня в Чорному морі в результаті отриманих пошкоджень, могли перебувати ядерні головні бойові частини для протикорабельних ракет.

Про це написав керівник проєкту в Інституті чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у своєму Facebook.

Мільярд доларів на дні: у скільки обійшлося росії знищення крейсера «Москва»Сумарні втрати від повної вартості корабля і витрат на його ремонт у 2020 році перевищують мільярд доларів США

«Фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр «Москва» є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на карті? Координати? - Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ... До цього негайно повинні приєднатися прибережні держави Чорного моря - Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія» - написав він.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: