У Міноборони Британії вважають, що росія перегляне свою позицію у Чорному морі

Читать на русском
Росія втратила вже два ключові військово-морські об'єкти – Москву та Саратов – і тепер буде змушена переглянути свою позицію у Чорному морі.

Втрата двох ключових військово-морських об'єктів може змусити росію переглянути свою позицію в Чорному морі.

Про це йдеться в новому зведенні Міністерства оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Втрата крилатих ракет та удар по моральному духу росії: експерти розповіли про наслідки удару по крейсеру «Москва»Обстріл крейсера Москва завдасть серйозної шкоди російському ВМФ та моральному духу, кажуть експерти.

У Міноборони зазначають, що крейсер «Москва», який затонув після удару українськими ракетами, виконував ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони.

Цей корабель радянської епохи був одним із трьох крейсерів класу «Слава» у російському флоті. «Спочатку введений в експлуатацію в 1979 році, «Москва» пройшов великий ремонт, покликаний покращити його можливості, і повернувся до робочого стану лише у 2021 році. Цей інцидент означає, що після вторгнення в Україну завдала шкоди двом ключовим військово-морським об'єктам, першим з яких став російський десантний корабель класу «Алігатор» «Саратов» 24 березня. Обидві події, ймовірно, змусять росію переглянути свою морську позицію у Чорному морі», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, 13 квітня українські військові завдали ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний.

Вчора ввечері у російському міністерстві оборони були змушені визнати, що крейсер затонув.

За даними ЗМІ, крейсер став найдорожчою «бойовою здобиччю» Збройних сил України з початку повномасштабного вторгнення росії. Його сумарна вартість становить близько мільярда доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: