Євросоюз затвердив надання Україні третього траншу військової допомоги

Читать на русском
500 млн євро буде додано до ресурсів, мобілізованих раніше в рамках EPF для України - бюджет допомоги потроїться та зросте до 1,5 млрд євро.

Рада ЄС у середу, 13 квітня, затвердила виділення третього траншу у розмірі 500 млн євро з Європейського фонду миру (EPF) на постачання озброєння Україні.

Про це повідомляє пресслужба ЄС.

За інформацією відомства, 500 млн євро буде додано до ресурсів, мобілізованих раніше в рамках EPF для України - бюджет допомоги потроїться та зросте до 1,5 млрд євро.

«Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки Росія готується до наступу на сході України, дуже важливо, аби ми продовжували та нарощували нашу військову підтримку Україні, щоб захистити її територію та населення та запобігти подальшим стражданням», - прокоментував Жозеп Боррель, верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Виділені ЄС кошти призначені для постачання не лише озброєння, а й засобів індивідуального захисту, аптечок та палива, а також військового обладнання для доставки смертоносної сили в оборонних цілях.

Попередні заходи допомоги Україні були погоджені з Євросоюзом 28 лютого та 23 березня.

Раніше Євросоюз вніс понад 20 російських авіакомпаній до чорного списку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: