Білий дім не планує візит Байдену до України

Читать на русском
Джо Байден поки що не збирається приїжджати в Україну. У Білому домі вважають, що зараз важливіша підтримка зброєю.
cnn.com

Білий дім не планує візиту президента США Джо Байдена до України після того, як Київ відвідав британський прем'єр Борис Джонсон.

Про це на брифінгу повідомила прессекретар Джен Псакі, повідомляє CNN.

«В даний час ми не плануємо поїздку президента США в Україну», – заявила Псакі.

Сенат США ухвалив закон про ленд-ліз для України: що це означаєЛенд-ліз для України означатиме прискорення передачі військової допомоги в умовах війни. Але законопроєкт ще має розглянути Палата представників.

За її словами, важливішими, ніж візит президента, є постійне постачання зброї та підтримка: «Найважливіше для українського керівництва — це те, що ми прискорюємо постачання зброї та надаємо їм необхідну їм допомогу та системи безпеки, і саме на цьому ми зосереджені».

Крім того, Псакі не змогла назвати терміни відкриття посольства США у Києві. За інформацією The Post, основна група американських дипломатів все ще перебуває у Польщі.

Нагадаємо, Київ останнім часом відвідало кілька міжнародних делегацій. Із несподіваним візитом до столиці прибув Борис Джонсон.

Також у Києві були президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

Окрім цього, після відступу російських військ до столиці повертаються дипломати. Вже відкрилося представництво Євросоюзу, повернулися посол Литви та Туреччини, відновило роботу посольство Словенії та Латвії.

Італія також анонсувала повернення дипломатів до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: