Байден схвалив закони щодо санкцій проти росії та Білорусі

Читать на русском
Президент США Джо Байден підписав два законопроекти, якими запроваджуються додаткові санкції щодо росії та Білорусі за агресію проти України.
фото ЕРА

Президент США Джо Байден підписав два законопроекти, якими запроваджуються додаткові санкції щодо росії та Білорусі за агресію проти України.

Про це повідомили у Білому домі.

«Заморозити» гроші за російську нафту та ізолювати банки рф: про що говорив Зеленський перед парламентом ФінляндіїПрезидент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 8 квітня, виступив перед парламентом Фінляндії.

Зокрема, підписано Закон про припинення імпорту російської нафти, який забороняє імпорт енергетичних продуктів з росії, і Закон про призупинення нормальних торгових відносин з Росією та Білоруссю, спрямований на подальше посилення торгових та правозахисних санкцій.

Обидва закони пов'язані з агресією Росії в Україні. Законопроекти напередодні схвалили американський Конгрес.

Цього тижня адміністрація Байдена вже оголосила про санкції щодо найбільших фінансових інститутів Росії та низки осіб, які пов'язані з російським керівництвом.

Нагадаємо, Європейський союз напередодні запровадив п'ятий пакет санкцій проти росії. Вони торкнуться понад 200 фізосіб та 18 організацій – підприємців ЛНР та ДНР, а також членів сімей осіб, які вже перебували під санкціями. Санкції набули чинності одразу після публікації – увечері у п'ятницю.

Також повідомлялося, що Британія запроваджує нові масштабні санкції проти росії. А у Польщі закликали до нових санкцій проти росії та розкритикували Угорщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: