Байден назвав дії росії в Україні геноцидом

Читать на русском
Байден уперше заявив, що росія вчиняє геноцид в Україні. До цього президент США утримувався від такої оцінки.
politico.com

Президент США Джо Байден уперше заявив, що росія вчиняє геноцид в Україні.

Про це повідомляє CNN.

Режим путіна здійснив під Києвом акт геноциду – прем'єр ПольщіЄвропа повинна давати Україні значно більше зброї, в тому числі тієї, яку вже давно просить Київ, вважає Моравецький

Спочатку президент згадав про це у своєму виступі у штаті Айова, говорячи про зростання цін на газ. «Ваш сімейний бюджет, ваша здатність поповнити свій бак – ніщо з цього не повинно залежати від того, чи диктатор оголосить війну і здійснить геноцид за півсвіту», – сказав він.

Потім Байден повторив свою оцінку журналістам в аеропорту: «Я назвав це геноцидом, тому що стає все ясніше і ясніше, що путін просто намагається стерти з землі навіть ідею бути українцем».

Президент Володимир Зеленський вже подякував американському лідеру за таку позицію. «Справжні слова справжнього лідера. Називати речі своїми іменами необхідно, щоб протистояти злу. Ми вдячні США за надану досі допомогу, і нам терміново потрібно більше важкої зброї, щоб запобігти подальшим звірствам росії», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, раніше Байден публічно називав володимира путіна воєнним злочинцем. Вперше він сказав так після авіаудару росії по драмтеатру в Маріуполі.

Після оприлюднених кадрів із Бучі Байден підтвердив, що російський президент – воєнний злочинець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: