Постпред України в ООН відкрито порівняв росію з Третім рейхом

Читать на русском
Розмах російських звірств зараз можна порівняти з тим, що відбувалося на території України в ході Другої світової війни, коли вона перебувала під нацистською окупацією
Сергій Кислиця24 канал

Російські окупанти, слідуючи заповітам своїх нацистських попередників з Третього рейху, проводять політику винищення цілого народу. Тисячі українців вбиті тільки за те, що вони вважають себе українцями.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради Безпеки ООН 11 квітня, повідомляє Укрінформ.

Розмах російських звірств зараз можна порівняти з тим, що відбувалося на території України в ході Другої світової війни, коли вона перебувала під нацистською окупацією. Російським солдатам офіційно дозволили вбивати всіх, хто вважає себе українцем. При цьому російські окупанти намагаються брехати та вивертатися, заперечуючи свої злочини, а також розгорнули мобільні крематорії, щоб в них спалити тіла тисяч загиблих громадян України, і тим самим приховати свої злочини.

«Нюрнберг-2»: МЗС підтримало створення спеціального трибуналу щодо злочинів РФ в УкраїніДля розслідування воєнних злочинів Росії в Україні буде створено спеціальний трибунал – аналог Нюрнберзького після Другої світової війни.

4,3 млн українців втекли від війни на кордон. 6,5 млн українців змушені були покинути свої будинки, але поки залишаються в Україні. Окупанти, діючи методами нацистів, викрали з України понад півмільйона осіб, у тому числі 121 тисячу дітей.

Постпред України резюмував, що військові злочини триватимуть, а РБ ООН фактично не працює належним чином, оскільки росія все ще залишається його членом і має можливість покривати ті звірства, які кояться на території України, застосовуючи право вето. росію пора вигнати з ООН.

«Якщо ми не зможемо зупинити кремль, все більше і більше дітей стануть сиротами. Все більше і більше матерів будуть втрачати своїх дітей. Сьогодні - в Україні, завтра - десь ще» - додав він.

Нагадаємо, станом на ранок 10 квітня за 45 днів війни внаслідок збройної агресії росії в Україні загинули щонайменше 177 дітей, ще понад 336 отримали поранення. Дані не є остаточними та повними.

Кількість жертв ракетного удару росії по вокзалу в Краматорську вже зросла до 52 осіб. Пораненими в результаті удару числяться 109 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: