Побачене у Бучі не виглядає «далеким від геноциду» – Джонсон

Читать на русском
Прем'єр Британії Джонсон вважає, що звірства, скоєні в Бучі російськими військовими, недалекі від геноциду.
Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що свідчення злочинів, скоєних проти мирного населення у Бучі, не виглядають «далекими від геноциду».

«Боюсь, коли ви дивитеся на те, що відбувається в Бучі, на свідчення того, що путін зробив в Україні, що на мій погляд, не так уже й далеко від геноциду, не дивно, що люди так реагують», – заявив Джонсон журналістам, передає The Gurdian.

Прем'єр не сумнівається в тому, що міжнародне співтовариство і, насамперед Британія, синхронно вводитимуть нові санкції та покарання проти режиму путіна.

Нагадаємо, 1 квітня Збройні сили України звільнили Бучу від окупантів. Після заходу до міста було виявлено свідчення звірств, скоєних російськими військовими проти мирних жителів. У місті знайшли братську могилу, а на вулицях лежать тіла вбитих громадян. У деяких із них зав'язані руки та є сліди тортур.

Президент США Джо Байден після оприлюднених кадрів із Бучі підтвердив, що російський президент володимир путін є воєнним злочинцем.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що російські війська розстрілювали мирних жителів у Київській області через злість. За його словами, росія гірша за ІДІЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: