У звільненій Бородянці з-під завалів витягли вже 26 загиблих українців

Читать на русском
Передбачити кількість жертв у Бородянці практично неможливо. 26 загиблих, тіла яких витягли рятувальники - це результат розбору тільки двох багатоквартирних будинків
Фото з місця подійReuters

У Бородянці тривають роботи з розбирання завалів на місці знищених російськими окупантами багатоповерхових будинків. З-під завалів станом на вечір 7 квітня витягли вже 26 тіл загиблих.

Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у Facebook.

«Бородянка - найбільш зруйноване місто Київщини: по ньому били некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, Ураганами та Смерчами. Докази військових злочинів РФ тут на кожному кроці: під аптекою заборонена касетна бомба, на узбіччі дороги - спалена транспортна заряджаюча машина Смерч, а під нею ракета, що летить до 90 кілометрів і несе смерті та руїни» - написала вона.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Венедіктова також констатувала, що передбачити кількість жертв у Бородянці практично неможливо. 26 загиблих, тіла яких витягли рятувальники - це результат розбору тільки двох багатоквартирних будинків.

«Авіаудари по житловій інфраструктурі ворог підступно наносив ввечері, коли вдома було максимум людей. Метою було виключно цивільне населення, тут немає жодного військового об'єкта» - додала вона.

У Бородянці Київської області 6 квітня рятувальники почали роботу з розбору завалів після обстрілів окупантами на вул. Центральній. За інформацією міського голови населеного пункту, понад 200 жителів числяться зниклими безвісти. Велика частина з них може перебувати під завалами зруйнованих будинків - які окупанти забороняли розбирати та стріляли в тих, хто намагався допомогти людям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: