Папа Римський відреагував на звірства у Бучі

Читать на русском
Папа Римський засудив різанину у Бучі, назвавши місто мучеником. Під час спілкування із віруючими він також розгорнув український прапор.
Reuters

Папа Римський Франциск засудив звірства, здійснені російськими військовими у Бучі.

«Недавні новини з війни в Україні замість полегшення та надії принесли нові звірства, такі як різанина у Бучі», — сказав він наприкінці своєї щотижневої аудієнції у залі Ватикану, передає Reuters.

«Жорстокість, яка стає все більш жахливою, навіть до мирних жителів, беззахисних жінок і дітей. Це жертви, чия безневинна кров волає до неба і благає: «Зупиніть цю війну!», – заявив Папа Франциск.

Він також розгорнув український прапор, який йому передали із Бучі: «Цей прапор прибув із війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі».

Раніше Папа Франциск висловив критику на адресу президента рф володимира путіна за війну, яку посія почала проти України. Він також припустився можливості візиту до Києва.

Нагадаємо, супутникові знімки свідчать про те, що перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти. Таким чином, це спростовує тезу російської пропаганди про «постановку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: