Від початку російської військової агресії загинуло 177 дітей

Читать на русском
Окрім цього, за приблизною оцінкою влади, тільки в блокадному Маріуполі загинули майже 210 дітей.
politeka

За 45 днів війни внаслідок збройної агресії росії в Україні загинули щонайменше 177 дітей, ще понад 336 – отримали поранення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Більше 513 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. При цьому 176 дітей загинуло та більше 336 отримали поранення», - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора підкреслили, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення жертв у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Наразі найбільше дітей постраждало у Донецькій (108), Київській (93), Харківській (76), Чернігівській (51), Миколаївській (40), Луганській (35), Запорізькій (22), Херсонській (29), Сумській (16), Житомирській (15) областях та у столиці (16).

Мер Дніпра закликав виїхати з міста жінок, дітей та пенсіонерівМер Дніпра Борис Філатов рекомендував евакуюватися із міста жінкам, дітям, людям похилого віку.

Правоохоронці встановили, що 4 березня росіяни розстріляли в спину двох дітей у селі в Ніжинському районі Чернігівської області, оскільки діти бачили, як окупанти грабують магазин. 14-річний підліток загинув на місці, а його брат був поранений.

8 квітня внаслідок обстрілу цивільного автомобіля на автодорозі поблизу с. Кар’єрне Бериславського району в Херсонській області отримали поранення троє дітей.

Також 8 квітня у селищі в Дніпропетровській області 3-річна дитина отримала мінно-вибухові травми внаслідок російських обстрілів.

9 квітня через артилерійські обстріли житлового масиву міста Вугледар Донецької області отримала поранення 9-річна дитина.

При цьому, за приблизною оцінкою влади, станом на 27 березня у Маріуполі загинули майже 5 тисяч людей, серед них приблизно 210 дітей. Точну кількість жертв підрахувати наразі неможливо.

Нагадаємо, напередодні війська росії завдали удару по вокзалу в Краматорську. Загинули 52 особи.

У Чернігові напередодні озвучили кількість загиблих із початку війни.

Раніше ми повідомляли, що російська федерація пропагує «Юнармію» серед дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: