Режим путіна здійснив під Києвом акт геноциду – прем'єр Польщі

Читать на русском
Європа повинна давати Україні значно більше зброї, в тому числі тієї, яку вже давно просить Київ, вважає Моравецький
Матеуш МоравецькийФото PAP

Всі військові злочини, вчинені російською армією в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших передмістях Києва, є неприкритим актом геноциду і повинні розслідуватися саме як акти геноциду.

Про це 3 квітня написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Facebook.

«Різанина в Бучі - це більше, ніж тривожний дзвінок для Європи та всього світу. Це несамовитий крик про справедливість, про свободу, про право на життя» - написав він.

Виростили виродків: Зеленський звернувся до матерів російських військовихПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення у Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Також польський прем'єр зажадав від Європейського Союзу негайного розриву торгових відносин з Росією і конфіскації всіх активів рф і російських олігархів в банках Європи. Він акцентував, що європейські гроші повинні перестати потрапляти в кремль, а режим путіна заслуговує тільки дуже жорстких і реально робочих санкцій.

Крім того, додав, Моравецький, Європа повинна давати Україні значно більше зброї, в тому числі тієї, яку вже давно просить Київ.

«Це наш політичний і моральний обов'язок. Більше ніяких маневрів і фальшивих жестів. Досить!»- додав він.

Раніше Генеральний прокурор Ірина Венедиктова поділилася попередніми наслідками звірств російських окупантів у Київській області. Виявили вже понад чотириста убитих мирних жителів.

Нагадаємо, 2 квітня українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шок. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: