Путін заявив, що переговори з Україною у Стамбулі зайшли в глухий кут – в ОПУ відреагували

Читать на русском
Путін сказав, що переговори України та росії в Стамбулі зайшли в глухий кут. В ОПУ кажуть, що російська сторона спеціально чинить публічний тиск.

Російський президент володимир путін заявив, що переговори з Україною в Стамбулі зайшли в глухий кут.

«Ми вийшли на певний рівень домовленостей у Стамбулі, які полягали в тому, що гарантії безпеки для України – а українська сторона вибиває собі дуже жорсткі гарантії безпеки – не поширяться на територію Криму, Севастополя та Донбасу. Потім, як бачили, були наші дії зі створення умов для продовження договорів – договірного процесу», – сказав сьогодні путін, передає російський «Інтерфакс».

Україна не піде на «Мінськ-3» чи «Будапешт-2» – ПодолякПодоляк заявив, що Україні не потрібне тимчасове перемир'я з росією, адже це шлях до подальшої війни. Але на договір типу Мінська-3 чи Будапешта-2 Україна також не піде.

Після цього, заявляє путін, «українська сторона відійшла від своїх домовленостей у Стамбулі»: «Тобто, знову повернулися в тупикову для себе і для всіх нас ситуацію».

Радник керівника Офісу президента України та член переговорної делегації Михайло Подоляк уже відреагував на заяву путіна: за його словами, переговори відбуваються дуже важко, і російська сторона спеціально чинить публічний тиск.

«Переговори проходять вкрай важко. Онлайн в робочих підгрупах. Але проходять. Зрозуміло, що емоційний фон сьогодні в переговорному процесі тяжкий. Зрозуміло, що українська делегація працює виключно в рамках, які є проукраїнськими та прозорими. Зрозуміло також, що російська сторона дотримується своєї традиційної тактики публічно тиснути на переговорний процес, в тому числі за рахунок певних публічних заяв», – сказав Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

Нагадаємо, черговий раунд переговорів між українською та російською делегацією пройшов у Стамбулі 29 березня.

Незважаючи на звірства окупантів, що відкрилися в Київській області, Україна все одно продовжує переговори з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: