Злочини росії в Бучі: Зеленський розповів, як тепер вести переговори

Читать на русском
Незважаючи на звірства російських військових у Бучі, Україна продовжуватиме вести переговорний процес.
Фото: Офіс президента України

Україна не відмовлятиметься від переговорного процесу з росією навіть після того, як відкрилися злочини окупантів у Бучі.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю українським телеканалам.

Убиті почали з'являтися в Бучі тоді, коли в місті стояли російські війська – дані супутникаЖурналісти детально проаналізували супутникові знімки. На них чудово, коли саме на вулицях окупованої Бучі почали з'являтися трупи вбитих українців

«Усі ми, і я, сприйматимемо навіть можливість переговорів як виклик. Виклик внутрішній насамперед свій, людський. Потім, коли береш себе в руки, а це просто потрібно робити, я думаю, що я не маю іншого вибору. Тоді буде інший виклик, виклик усередині держав. Тому що всі розуміють, що те, що вони зробили, цьому немає прощення», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що кожна така трагедія «битиме по руках щодо переговорів», але все одно потрібно знаходити для них можливість.

«Просто сказати – давайте ні про що сьогодні не говоритимемо – позиція найлегша. Найскладніше – говорити, що вони зробили, визнати їх ворогом, знати, що це конкретно війна росії проти України і при цьому знайти можливість зустрічатися і на цій зустрічі знайти вихід і при цьому не втратити своєї території. Я вважаю, що треба ставити таку планку. А там буде як буде — може статися, що не буде зустрічі (з путіним – ред.). Може так статися», – вважає президент.

Нагадаємо, вчора Зеленський відвідав звільнені Ірпінь та Бучу. Після, у нічному відеозверненні, президент заявив, що попереду чекають ще жахливіші свідчення російських злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: