Бути сміливими – це наш бренд: будемо поширювати нашу сміливість у світі – Зеленський

Читать на русском
Якби світ мав хоч 10% української сміливості, не було б жодних воєн, конфліктів, агресій, загроз міжнародному праву та міжнародній безпеці. Україні доведеться почати вчити світ був повністю сміливим, а не частково
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове відеозвернення за підсумками 7 квітня, 43-го дня війни країни проти російської збройної агресії. Він зазначив, що українці показали себе сміливим і хоробрим народом, і так має бути та далі.

Основне зі звернення президента:

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

  • Ця війна показала, як багато раніше українці не помічали в людях. Як багато світ вірив російській пропаганді про Україну, а не тому, що є насправді.
  • «Ми ж завжди були такими... Ми завжди були сміливими. Найсміливішими у світі. Я в цьому впевнений. Бо хто ще зробив би те, що роблять українці? Хто ще мав стільки сміливості постійно боротися проти будь-яких проявів тиранії та захищати свободу? На кожних виборах, в революціях і на війні. Хто ще мав таку сміливість боротися проти всіх сил росії на землі, в повітрі й на морі? Хто ще мав таку сміливість йти голими руками проти російської бронетехніки там, де росіянам тимчасово вдалося щось там захопити? Хто ще мав таку сміливість говорити всьому світу, що лицемірство – це погана зброя? І не просто говорити, а переконувати і повертати світу чесність. Хто ще мав таку сміливість спонукати найбільші глобальні компанії забувати про бухгалтерію і згадувати про мораль? А всіх політичних лідерів - якими б вони не були - навчити хоч трохи бути українцями... Хоч трохи бути сміливими. Насправді ось це - наш бренд. Ось це - бути нами. Бути українцями. Бути сміливими».
  • Якби світ мав хоч 10% української сміливості, не було б жодних воєн, конфліктів, агресій, загроз міжнародному праву та міжнародній безпеці. Україні доведеться почати вчити світ був повністю сміливим, а не частково.
  • Потрібно більше санкцій проти росії. Переконувати себе в тому, що вводити санкції було правильно - це означає розписатися в тому, що вже введені санкції не працюють і не зупинять агресора.
  • В першу чергу Україні потрібна зброя, яка дозволить їй здобути перемогу на полі бою. Це буде найсильніша санкція з усіх можливих.
  • Зараз Росія програє навіть там, де вважала можливим здобути перемогу. Генеральна Асамблея ООН вигнала рф з Ради з прав людини.
  • Буча - це жахливо. Почалися роботи з розбору завалів у Бородянці, те, що під ними - це ще жахливіше. Але справжнісінький жах чекає світ після того, як буде звільнений Маріуполь.
  • Російські пропагандисти готують масштабну провокацію в Маріуполі. Вони крадуть тіла вбитих ними ж українців і хочуть видати їх за нібито вбитих українськими військовими.
  • «Ми маємо справу з загарбниками, в яких не залишилося нічого людського. Щоб виправдати власні вбивства, вони беруть убитих людей просто як декорації, як пропагандистський реквізит. І це - окремий військовий злочин, за який для кожного з пропагандистів буде відповідальність».
  • Весь світ підтримує необхідність розслідування військових злочинів росії.
  • 7 квітня президент звернувся до уряду Греції і до уряду Кіпру, закликавши їх до жорсткої протидії російській агресії проти України. 8 квітня буде звернення до Фінляндії.
  • Російські окупанти готуються наступати на Донбасі, атакують українські позиції, посилюються новим м'ясом з території рф. Україна успішно відбиває всі спроби російських військ вести наступ.
  • 344 українських військових відзначені високими державними нагородами. Ще п'ять стали Героями України.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими оперативними маневрами та тисячами танків, літаків і бронетехніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: