Генсек ООН вражений ситуацією у Бучі та закликав провести незалежне розслідування

Читать на русском
Генсек ООН шокований фотографіями загиблих мирних жителів у Бучі та закликав до незалежного розслідування.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що він «глибоко вражений» фотографіями загиблих мирних жителів у Бучі. Він також закликав провести незалежне розслідування.

Про це повідомляє Reuters.

Режим путіна здійснив під Києвом акт геноциду – прем'єр ПольщіЄвропа повинна давати Україні значно більше зброї, в тому числі тієї, яку вже давно просить Київ, вважає Моравецький

«Я глибоко вражений фотографіями мирних жителів, убитих у Бучі, Україна», – заявив Гутеріш.

«Важливо, щоби незалежне розслідування призвело до ефективного притягнення до відповідальності», — додав він.

Нагадаємо, 1 квітня Збройні сили України звільнили Бучу від окупантів. Після заходу до міста було виявлено свідчення звірств, скоєних російськими військовими проти мирних жителів. У місті знайшли братську могилу, а на вулицях лежать тіла вбитих громадян. У деяких із них зав'язані руки та є сліди тортур.

На цей акт геноциду відреагували не лише в Україні, а й у всьому світі. Зокрема про намір провести розслідування заявили у Британії.

Радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: